18 Eylül 2023 Pazartesi

Nefis El Açması Su Böreği Tarifi

 

Nefis El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (hamur ne çok sert nede yumuşak olacak)

Haşlamak için;

  • Yeteri kadar su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Arasına;

  • 125 gram tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Beyaz böreklik peynir (istediğiniz çeşit olur)
  • Maydanoz

    Nefis El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı, suyu, tuzu, sıvı yağı bir kapta karıştırıp üzerine azar azar un ilave edelim.
  • Kulak memesi kıvamında, poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğuracağız.
  • İyice yoğurduğumuz hamuru 10 parçaya ayırıp bezeler yapalım. Hepsini üzeri örtülü olarak 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri un serperek tepsi büyüklüğünde açalım. Açtığımız her bezeyi bir sofra bezi üzerine alıp bekletelim.
  • Büyük bir tencereye suyu alalım ve kaynamaya bırakalım. İçine tuzunu atalım.
  • Başka bir büyük leğene soğuk su koyalım.
  • Bir tavada tereyağını eritelim, soğumaya bırakalım. Sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Peyniri ezelim ve ince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştıralım.
  • Haşlanan hamuru büyük bir süzgeçle sıcak sudan alalım ve hemen soğuk suya atalım.
  • Hamuru soğuk sudan çıkarıp ya bir süzgeç üzerine bırakıp süzdürelim yada elimizle yukardan aşağı sıkarak suyunu alalım.
  • Yağladığımız tepsiye hamuru yerleştirelim.
  • 4 adet haşladığımız yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsi boyutuna göre oranlayıp serdikten sonra peynirli harcın yarısını serpelim. Tekrardan 4 adet yufkayı haşlayıp yine yağ sürüp yine peynirli harcı koyalım. Yani orta iki kata peynir koymuş olacağız. (peynirli harç işlemi bitiriyor, toplamda 8 katı tamamlamış oluyoruz).
  • Kalan 2 yufkaları da haşlayalım ve yine tereyağı sürerek tepsiye yerleştirelim. (10 kat tamamlanmış oluyor, bitti demek) ✅.
  • En son kalan yağ sosunun içine yumurta sarısı kırarak karıştıralım ve hamurun üzerine sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder