Nefis El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (hamur ne çok sert nede yumuşak olacak)
Haşlamak için;
- Yeteri kadar su
- 2 yemek kaşığı tuz
Arasına;
- 125 gram tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
- Beyaz böreklik peynir (istediğiniz çeşit olur)
- Maydanoz
Nefis El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı, suyu, tuzu, sıvı yağı bir kapta karıştırıp üzerine azar azar un ilave edelim.
- Kulak memesi kıvamında, poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğuracağız.
- İyice yoğurduğumuz hamuru 10 parçaya ayırıp bezeler yapalım. Hepsini üzeri örtülü olarak 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri un serperek tepsi büyüklüğünde açalım. Açtığımız her bezeyi bir sofra bezi üzerine alıp bekletelim.
- Büyük bir tencereye suyu alalım ve kaynamaya bırakalım. İçine tuzunu atalım.
- Başka bir büyük leğene soğuk su koyalım.
- Bir tavada tereyağını eritelim, soğumaya bırakalım. Sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Peyniri ezelim ve ince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştıralım.
- Haşlanan hamuru büyük bir süzgeçle sıcak sudan alalım ve hemen soğuk suya atalım.
- Hamuru soğuk sudan çıkarıp ya bir süzgeç üzerine bırakıp süzdürelim yada elimizle yukardan aşağı sıkarak suyunu alalım.
- Yağladığımız tepsiye hamuru yerleştirelim.
- 4 adet haşladığımız yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsi boyutuna göre oranlayıp serdikten sonra peynirli harcın yarısını serpelim. Tekrardan 4 adet yufkayı haşlayıp yine yağ sürüp yine peynirli harcı koyalım. Yani orta iki kata peynir koymuş olacağız. (peynirli harç işlemi bitiriyor, toplamda 8 katı tamamlamış oluyoruz).
- Kalan 2 yufkaları da haşlayalım ve yine tereyağı sürerek tepsiye yerleştirelim. (10 kat tamamlanmış oluyor, bitti demek) ✅.
- En son kalan yağ sosunun içine yumurta sarısı kırarak karıştıralım ve hamurun üzerine sürelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim.
- Dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder