Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 100 gr tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Dereotu
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edelim .
- Üzerini örtüp bir saat kadar mayalamaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken sarımsaklı kısmınıı hazırlayayım.
- Tereyağı ,ince doğranmış dereotu ,ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım .
- Mayalanan hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
- Üzerine tereyağlı karışımı sürelim.
- Çatalla her tarafından delelim en üstte rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder