Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya (ister şekerli vanilin ister sakızlı vanilin kullanın, sakızlı muhallebi gibi olmasını istiyorsanız sakızlı olanını tercih edin)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 2 iri boy şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker (şeftaliniz tatsızsa şekeri tadarak arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamamız gerekiyor.
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan muhallebimiz göz göz olup kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim, 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
- Ara ara el çırpıcısı yardımıyla karıştıralım.
- Ilımaya yakınken kaselere dolduralım ama kasenin üstünde soslu kısmı için boşluk bırakalım.
- Sosu için şeftalilerimizin kabuklarını soyup tencereye doğrayalım, şeker, su ve nişastasını ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca blendır yardımı ile şeftalileri pürüzsüz kıvama getirelim ve az kıvam alınca ocaktan alalım.
- Onunda ılımasını bekleyelim ve kaselerimizin üzerine dökelim.
- Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz☺️.
Püf noktalar:.
*Muhallebiyi ocaktan alıp el çırpıcısı ile ara ara karıştırmak muhallebinin üstünün kaymaklanmasını önleyecek ve muhallebinin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.
*Muhallebili tatlılar ertesi gün yendiğinde daha lezzetli olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder