2 Eylül 2023 Cumartesi

Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi

 


Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya (ister şekerli vanilin ister sakızlı vanilin kullanın, sakızlı muhallebi gibi olmasını istiyorsanız sakızlı olanını tercih edin)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 2 iri boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker (şeftaliniz tatsızsa şekeri tadarak arttırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlamamız gerekiyor.
  • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayan muhallebimiz göz göz olup kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim, 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  • Ara ara el çırpıcısı yardımıyla karıştıralım.
  • Ilımaya yakınken kaselere dolduralım ama kasenin üstünde soslu kısmı için boşluk bırakalım.
  • Sosu için şeftalilerimizin kabuklarını soyup tencereye doğrayalım, şeker, su ve nişastasını ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca blendır yardımı ile şeftalileri pürüzsüz kıvama getirelim ve az kıvam alınca ocaktan alalım.
  • Onunda ılımasını bekleyelim ve kaselerimizin üzerine dökelim.
  • Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz☺️.
  • Püf noktalar:.

    *Muhallebiyi ocaktan alıp el çırpıcısı ile ara ara karıştırmak muhallebinin üstünün kaymaklanmasını önleyecek ve muhallebinin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

    *Muhallebili tatlılar ertesi gün yendiğinde daha lezzetli olur


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder