El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo bal kabağı
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için
- Nişasta
El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurun yapılışı: Yumurta,su,sıvı yağ karıştırılır.Ardından silke,tuz ve un eklenir.Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
- Hamuru 30 dk dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.İç harcın yapılışı.Bal kabağının kabuklarını soyun.
- Rendeleyelim (Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim)
- Daha sonra üzerine şeker,fındık,ceviz,sıvı yağ eklenir.Karıştırılır ve harcımız hazır hale gelir.
- Hamuru bezelere ayırıp açmaya başlayalım.
- Açtığımız her bezeye arasına önce fırça ile sıvı yağ sürülür ve iç harcından eklenir.
- İsteğe başlı yuvarlak veya uzun şekilde tepsiye konulur.Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Börekler piştikten sonra dilimlenir ve üzerine pudra şekeri serpilir.
NOT: Börek hazır yufka ile de yapılabilir.
NOT:Böreklerin üzerine çikolata sosu ile de denemenizi tavsiye ederim.Nefis oluyor😋
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder