2 Eylül 2023 Cumartesi

El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi

 

El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için

  • Nişasta

    El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun yapılışı: Yumurta,su,sıvı yağ karıştırılır.Ardından silke,tuz ve un eklenir.Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamuru 30 dk dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.İç harcın yapılışı.Bal kabağının kabuklarını soyun.
  • Rendeleyelim (Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim)
  • Daha sonra üzerine şeker,fındık,ceviz,sıvı yağ eklenir.Karıştırılır ve harcımız hazır hale gelir.
  • Hamuru bezelere ayırıp açmaya başlayalım.
  • Açtığımız her bezeye arasına önce fırça ile sıvı yağ sürülür ve iç harcından eklenir.
  • İsteğe başlı yuvarlak veya uzun şekilde tepsiye konulur.Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Börekler piştikten sonra dilimlenir ve üzerine pudra şekeri serpilir.
  • NOT: Börek hazır yufka ile de yapılabilir.
    NOT:Böreklerin üzerine çikolata sosu ile de denemenizi tavsiye ederim.Nefis oluyor😋

    Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder