2 Eylül 2023 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

 


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (ben yarım yarım karışık kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemeleri tencereye alınır ve 7-8 dk kaynatılır.
  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğurulur.
  • Ardından un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve ortalarına fındık batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkan ılık tatlıya soğuk şerbet ilave edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder