Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (ben yarım yarım karışık kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3-3,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için:
- Fındık
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet malzemeleri tencereye alınır ve 7-8 dk kaynatılır.
- Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğurulur.
- Ardından un kontrollü bir şekilde eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve ortalarına fındık batırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan ılık tatlıya soğuk şerbet ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder