2 Eylül 2023 Cumartesi

Kuşbaşılı Pide Tarifi

 

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-6,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 500 gram ince doğranmış dana kuşbaşı
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı kaşar

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında alalım ve karıştıralım.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalandıralım.
  • Ardından 8 eşit bezeye bölelim.
  • İç harcı için eti ve sebzeleri ince bir şekilde doğrayalım.
  • Yağı ve tuzu da ilave edip karıştıralım.
  • Bezeleri  uzun ince bir şekilde açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  • Bir tepsiye üç hamur yerleştirelim ve iç harçlarını tepsiye yerleştirdikten sonra dökelim.
  • Kenarlarından katlayalım.
  • Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar dilimlerini yerleştirelim ve eritmesini bekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder