Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı neskafe (granül kahve)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
Ocaktan alınca;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 80 gram çikolata
- 1 paket vanilya
- Çeyrek su bardağı buz gibi soğuk su
Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) Nasıl Yapılır?
- Ocaktan alınca içine eklenecekler dışındaki tüm malzemeler tencereye alınarak çırpma teliyle sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
- Ocaktan alınan supangleye sıcakken yarım su bardağı şeker, vanilya ve çikolata eklenip tekrar karıştırılarak çikolata ve şekerin tamamen erimesi sağlanır.
- Son olarak buz gibi soğuk su eklenip tekrar karıştırılıp tamamen soğumaya bırakılır.
- Soğuyan supangle çırpma teliyle son kez iyice çırpılıp kaselere pay edilir.
- Dolapta en az 3 saat vaktiniz varsa 1 gece dinlenirse kıvamı çok daha güzel oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder