6 Eylül 2023 Çarşamba

Supangle (Favori Tarifiniz Olacak)

 

Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı neskafe (granül kahve)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

Ocaktan alınca;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gram çikolata
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek su bardağı buz gibi soğuk su

    Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) Nasıl Yapılır?

  • Ocaktan alınca içine eklenecekler dışındaki tüm malzemeler tencereye alınarak çırpma teliyle sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınan supangleye sıcakken yarım su bardağı şeker, vanilya ve çikolata eklenip tekrar karıştırılarak çikolata ve şekerin tamamen erimesi sağlanır.
  • Son olarak buz gibi soğuk su eklenip tekrar karıştırılıp tamamen soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan supangle çırpma teliyle son kez iyice çırpılıp kaselere pay edilir.
  • Dolapta en az 3 saat vaktiniz varsa 1 gece dinlenirse kıvamı çok daha güzel oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder