6 Eylül 2023 Çarşamba

Tembel Napolyon Pastası Tarifi

 

Tembel Napolyon Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kare milföy hamuru

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 100 gram (yarım su bardağı) şeker
  • 1 paket vanilin
  • 40 gram un (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 50 gram soğuk tereyağı

    Tembel Napolyon Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için: sütü kaynama noktasına getirelim.
  • Yumurta sarılarını şeker ve vanilin ile çırpalım.
  • Un ilave edelim.
  • Kıvamı katı olacak korkmayın.
  • Sütten 1 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpın (adı temperleme olan bu işlemin sayesinde ısıyı dengelemiş olur yumurtanızı pişirmezsiniz)ve karıştırarak bu karışımı süt olan tencereye geri boşaltalım.
  • Kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam aldırın. Tereyağı ilave edelim.
  • Ateşten alıp devamlı karıştırıp biraz soğutup üzerine yapışık bi şekilde streç yerleştirip biraz soğutalım. Bu kabuk bağlamaması içindir.
  • Milföyü kare kare doğrayıp 200 derece sıcak fırında 20dk kadar pişirelim.
  • Hamuru katmanlara ayırıp soğumaya bırakalım.
  • Krema ile birleştirip bi kalıba alalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder