Tembel Napolyon Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kare milföy hamuru
Krema için:
- 500 ml süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 100 gram (yarım su bardağı) şeker
- 1 paket vanilin
- 40 gram un (2 tepeleme yemek kaşığı)
- 50 gram soğuk tereyağı
Tembel Napolyon Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için: sütü kaynama noktasına getirelim.
- Yumurta sarılarını şeker ve vanilin ile çırpalım.
- Un ilave edelim.
- Kıvamı katı olacak korkmayın.
- Sütten 1 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpın (adı temperleme olan bu işlemin sayesinde ısıyı dengelemiş olur yumurtanızı pişirmezsiniz)ve karıştırarak bu karışımı süt olan tencereye geri boşaltalım.
- Kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam aldırın. Tereyağı ilave edelim.
- Ateşten alıp devamlı karıştırıp biraz soğutup üzerine yapışık bi şekilde streç yerleştirip biraz soğutalım. Bu kabuk bağlamaması içindir.
- Milföyü kare kare doğrayıp 200 derece sıcak fırında 20dk kadar pişirelim.
- Hamuru katmanlara ayırıp soğumaya bırakalım.
- Krema ile birleştirip bi kalıba alalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder