12 Ekim 2023 Perşembe

Fındıklı Şekerpare Tarifi

 

Fındıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4-4,5 su bardağı un kontrollü ekleyin
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzeri için

  • Fındık

    Fındıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilk olarak tatlımızın şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk tutup ocaktan alalım.
  • Yumuşamış tereyağını bir kaba alalım.
  • Üzerine pudra şekeri, irmik ,bir yumurta ve ikinci yumurtanın beyazını ekleyelim.
  • Sarısını üzeri için ayıralım.
  • Vanilya, kabartma tozu ve son olarak da unu yavaş yavaş ekliyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp yuvarlıyalım.
  • Hamurun hepsi bitene kadar işlem aynı.
  • Daha sonra kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine kenarda ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürelim.
  • Hamurların tam ortasına fındık batırıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar 20, 25 dk pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Şerbeti çekince servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder