12 Ekim 2023 Perşembe

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi

 

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi İçin Malzemeler

  • Patlıcan

    Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında patlıcan közlemek için öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı alalım.
  • Yıkayıp kuruladığımız patlıcanların üzerine çatal, kürdan ya da bıçakla delikler açalım.
  • Ardından fırın tepsisine alalım. Delikler sayesinde pişerken patlıcanın içerisinde oluşacak buhar rahatlıkla dışarı çıkacaktır.
  • 220 °C fırında alt üst fansız ayarda patlıcanlarımızı 50 dakika közlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcanları fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Ardından kabuklarını soyduğumuz köz patlıcanlarımızı hemen kullanmayacaksanız dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Evde patlıcan közleme de diğer bir yöntem ise közmatikte közlemek. Bunun için patlıcanları közmatiğin üzerine alalım. Bıçakla üzerine minik delikler açalım.
  • Ocağı açtıktan sonra patlıcanları belirli aralıklarla çevirerek közleyelim.
  • Yeterince yumuşayan patlıcanların yine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyalım ve dilediğimiz şekilde kullanalım. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder