Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi İçin Malzemeler
- Patlıcan
Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir ? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında patlıcan közlemek için öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı alalım.
- Yıkayıp kuruladığımız patlıcanların üzerine çatal, kürdan ya da bıçakla delikler açalım.
- Ardından fırın tepsisine alalım. Delikler sayesinde pişerken patlıcanın içerisinde oluşacak buhar rahatlıkla dışarı çıkacaktır.
- 220 °C fırında alt üst fansız ayarda patlıcanlarımızı 50 dakika közlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda patlıcanları fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Ardından kabuklarını soyduğumuz köz patlıcanlarımızı hemen kullanmayacaksanız dondurucuya kaldırabilirsiniz.
- Evde patlıcan közleme de diğer bir yöntem ise közmatikte közlemek. Bunun için patlıcanları közmatiğin üzerine alalım. Bıçakla üzerine minik delikler açalım.
- Ocağı açtıktan sonra patlıcanları belirli aralıklarla çevirerek közleyelim.
- Yeterince yumuşayan patlıcanların yine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyalım ve dilediğimiz şekilde kullanalım. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder