Balkabaklı Kış Keki Tarifi

 

Balkabaklı Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı balkabağı rendesi
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3-4 adet öğütülmüş karanfil
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

    Balkabaklı Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı şekerle birlikte köpürene kadar iyice çırpalım.
  • Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Karanfili bıçakla çok ince, toz haline gelene kadar kıyalım.
  • En son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ilave edilip son bir kez daha karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kek harcımızı döküp içinde hava kabarcıkları kalmaması için tezgaha kalıbımızın altını hafifçe vuralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ağır ağır içi çekene kadar pişirilir. İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra sıcakken kesmeyin, dağılabilir.
  • Ilıdığında istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar