Ana içeriğe atla
Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi
 
 
Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 diş sarımsak
 - 10 gram zencefil (Taze ince dilimler halinde)
 - Demet maydanoz sapsız
 - 70 gram zeytinyağı
 - 20 gram limon suyu
 - 10 gram bal
 - 10 gram soya sosu
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı tuz
 - 1/4 (çeyrek) çay kaşığı biber
 - 600 gram somon fileto
Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Sarımsak, zencefil ve maydanozu karıştırma kabına koyun, doğrayın.
 - Yağ, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve büyük bir kaseye dökün.
 - Somon balıklarını marine ile karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat marine edin.
 - Marine edilmiş somon parçalarını ızgarada pişirin ve servis edin.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder