Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi

 

Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 10 gram zencefil (Taze ince dilimler halinde)
  • Demet maydanoz sapsız
  • 70 gram zeytinyağı
  • 20 gram limon suyu
  • 10 gram bal
  • 10 gram soya sosu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı biber
  • 600 gram somon fileto

    Ballı Limonlu Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak, zencefil ve maydanozu karıştırma kabına koyun, doğrayın.
  • Yağ, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve büyük bir kaseye dökün.
  • Somon balıklarını marine ile karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat marine edin.
  • Marine edilmiş somon parçalarını ızgarada pişirin ve servis edin.

Yorumlar