Et Sote Tarifi

 

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı (Döş kısmı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet kıl biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 büyük soğan
  • 200 ml domates sosu veya 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 400 ml sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik (Tepeleme )
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 çay kaşığı pulbiber (Tepeleme)
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  • Üzerine eti ekleyin.
  • Kapağını kapatıp ara ara karıştırarak et suyunu salıp tamamen çekene kadar kavurun.
  • Sonra yemeklik doğranmış soğan, yeşil ve kırmızı biberi ekleyin.
  • Kapağı kapalı arada karıştırarak biraz soteleyin sonra salçaları ekleyin.
  • Salçayı da kavurduktan sonra üzerine domates sosunu veya kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  • Ardından baharatları ve tuzu ekleyip üzerine kaynar suyu ekleyin.
  • Sonra kapağını kapatıp, orta ateşte, ara ara kontrol ederek pişirin.

Yorumlar