Ana içeriğe atla
 
Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı (Döş kısmı)
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 5 adet kıl biber
 - 1 adet kırmızı biber
 - 1 büyük soğan
 - 200 ml domates sosu veya 2 domates
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 - 400 ml sıcak su
 - 1 çay kaşığı kekik (Tepeleme )
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Silme)
 - 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
 - 1 çay kaşığı pulbiber (Tepeleme)
 - Tuz
Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ekleyip kızdırın.
 - Üzerine eti ekleyin.
 - Kapağını kapatıp ara ara karıştırarak et suyunu salıp tamamen çekene kadar kavurun.
 - Sonra yemeklik doğranmış soğan, yeşil ve kırmızı biberi ekleyin.
 - Kapağı kapalı arada karıştırarak biraz soteleyin sonra salçaları ekleyin.
 - Salçayı da kavurduktan sonra üzerine domates sosunu veya kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin.
 - Ardından baharatları ve tuzu ekleyip üzerine kaynar suyu ekleyin.
 - Sonra kapağını kapatıp, orta ateşte, ara ara kontrol ederek pişirin.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder