2 Aralık 2023 Cumartesi

Bonibonlu Kurabiye Tarifi

 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı bonibon
  • 1 çay bardağı pul çikolata

Su bardağı ölçüm = 200 ml. Çay bardağı ölçüm = 150 ml. 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta, şeker ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
  2. Nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Üzerine 1 su bardağı un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur oldukça yumuşak ve ele yapışır sekilde kalacak daha fazla unu eklemeyelim.
  4. Hamur kıvam aldıktan sonra 1 su bardağı bonibonu ekleyelim ve karıştıralım. 30 dk buzdolabında bekletelim.
  5. Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alalım kurabiyelerin içine 3’er adet pul çikolata koyalım.
  6. Sekil alan kurabiyeleri fırın tepsisine yerlestirelim.
  7. Kalan yarım bardak bonibon ile kurabiyelerin üzerini süsleyelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-12 dk pişirelim.
  8. Daha fazla pişirmeyelim ki kurabiyenin içi sertleşmesin bu süre yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder