Beyaz Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ya da tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
Bulamak için;
- 1 su bardağı süt
- Beyaz haşhaş (mavi haşhaşta olur)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Beyaz Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
- 15 dk kaynayınca yarım limon suyunu sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Tatlının hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeleri karıştıralım karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp önce süte batırıp sonra bolca haşhaşa bulayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerine fıstık badem ya da ceviz batıralım.
- Önceden 180° ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine gezdirelim 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not:Ben son aşamada fıstığı çıkarıp beyaz çikolata sos sıkıp fıstığı tekrar üzerine yerleştirdim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder