2 Aralık 2023 Cumartesi

Beyaz Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Beyaz Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)

Bulamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Beyaz haşhaş (mavi haşhaşta olur)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Beyaz Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
  • 15 dk kaynayınca yarım limon suyunu sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Tatlının hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeleri karıştıralım karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp önce süte batırıp sonra bolca haşhaşa bulayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerine fıstık badem ya da ceviz batıralım.
  • Önceden 180° ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine gezdirelim 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
  • Not:Ben son aşamada fıstığı çıkarıp beyaz çikolata sos sıkıp fıstığı tekrar üzerine yerleştirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder