Ana içeriğe atla
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
 
 
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
 - 2 adet kuru soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 2 su bardağı domates püresi
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Domatesli bulgur pilavı için öncelikle tavaya sıvı yağı ve tereyağını alarak eritelim.
 - Ardından üzerine yemeklik doğradığımız doğan ve sarımsağı ilave ederek kavuralım.
 - Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresini ve domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu aşamada yazdan hazırladığınız domates püresi varsa onları kullanabilirsiniz.
 - Üzerine tuz ve suyu ekleyerek güzelce karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
 - Pilavlık bulguru, fokurdamaya başlayan domates sosunun üzerine ekleyelim ve karıştıralım.
 - Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
 - Suyunu çeken domates soslu bulgur pilavımızın altını kapatalım. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 10 dakika demlenmeye bırakalım.
 - Demlenen domatesli bulgur pilavımız servise hazır. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder