Dürümlük Patates Piyazı Tarifi

 

Dürümlük Patates Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 2 dal yeşil sarımsak (yoksa 3 diş sarımsak)
  • 2 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane kapya biber veya yeşil biber

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tane limonun suyu yoksa 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Dürümlük Patates Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşillikleri temizleyip doğrayalım. Yeşil soğan ve sarımsağın beyaz kısmını yeşil kısmını ayrı doğrayalım fotoğraflarda mevcuttur.
  • Daha sonra patateslerimizi dilimleyip kızartalım. Kızarttığımız patateslerimizi peçete üzerine koyalım yağını iyice versin.
  • Daha sonra tavamıza salça baharat ve yağımızı karıştırıp bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine yeşil sarımsak, soğanın beyaz kısımlarını ekleyip (yeşil sarımsak yoksa kuru sarımsak ekleyin) bir dakika daha kavuralım.
  • Uygun bir kaba kızarttığımız patatesi ,yeşillikleri ve salçalı sosumuzu ve bir limonun suyunu ekleyip iyice ezmeden karıştıralım.
  • Tuz ve ekşisine bakalım damak zevkinize göre ayarlayın. Servise hazır

Yorumlar