Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram ıspanak
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ( yarısını ıspanak püresi için )
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 700 gram mascarpone ( isteğe göre labne de olur)
  • 200 gram krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı fıstık kreması
  • 1 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı ( isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı toz
  • 300 gram kadar çilek ya da istenilen meyve

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip, rondodan geçiriyoruz.
  • Kekimiz için; yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ıspanaklı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz, en son unu eleyerek ilave ediyoruz tekrar karıştırıp, kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  • 180 derece fırında 35 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, kreması için malzemeleri karıştırma kabına koyup, mikserle çırpıyoruz, içine fıstık kreması ve fıstık tozu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra üzerinden çok az kesip rondodan geçirerek toz haline getiriyoruz.
  • Pasta tabanımızı kelepçeli kalıba koyarak üzerine biraz krema koyup çilekleri yerleştiriyoruz, tekrar krema ile kapatıp, üzerine toz haline getirdiğimiz kekimizi koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, 

Yorumlar