Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram ıspanak
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ( yarısını ıspanak püresi için )
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 700 gram mascarpone ( isteğe göre labne de olur)
  • 200 gram krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı fıstık kreması
  • 1 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı ( isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı toz
  • 300 gram kadar çilek ya da istenilen meyve

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip, rondodan geçiriyoruz.
  • Kekimiz için; yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ıspanaklı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz, en son unu eleyerek ilave ediyoruz tekrar karıştırıp, kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  • 180 derece fırında 35 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, kreması için malzemeleri karıştırma kabına koyup, mikserle çırpıyoruz, içine fıstık kreması ve fıstık tozu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra üzerinden çok az kesip rondodan geçirerek toz haline getiriyoruz.
  • Pasta tabanımızı kelepçeli kalıba koyarak üzerine biraz krema koyup çilekleri yerleştiriyoruz, tekrar krema ile kapatıp, üzerine toz haline getirdiğimiz kekimizi koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?