Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 kilo pırasa
- 5 -6 adet havuç
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Ardından yağını ve küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Kavrulan karışıma salça ve kırmızı biberi de ilave edip güzelce salça kokusu çıktıktan sonra havucu ilave ediyoruz .
- Biraz daha kavurup havuçların rengi döndükten sonra pırasayı da ekliyoruz.
- Pırasanında rengi dönünce baharatları ve damak zevkime göre tuzunu ayarlayıp bir çay bardağı suyu ekliyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder