Muzlu Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Arasına koymak için;
- 3 adet muz
Kreması için;
- 1 paket creme ole (ben muzlu kullandım)
- 1 paket krem şanti
- 2.5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Çikolata
- Toz yeşil fıstık
Muzlu Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kaynar su ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip son kez karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye harcı döküp düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dk pişirin. Kreması için uygun bir kabın içerisine malzemeleri ekleyip iyice çırpın (kremanın biraz daha yoğun olmasını isterseniz 3 su bardağı süt ve 2 paket kremşanti kullanın)
- Keki fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine yağlı kağıt serin ve dikkatlice ters çevirip diğer yağlı kağıdı yavaşça kaldırın.
- Muzları ince dilimleyin. Kekin kenarlarını düzgün olması için kesin. Kremanın bir kısmını dışına sürmek için ayırın. Geri kalanını kekin üzerine sürüp 4 eşit parçaya kesin.
- Uygun servis tabağına bir parçayı alıp üzerine muz dilimleri dizin.
- Diğer katlarıda aynı şekilde yapıp sonuncuya bir şey koymayın. Ayırdığınız kremayı dışına sürüp şekil verin.
- Üzerine çikolata rendeleyip, kenarlarına toz yeşil fıstık dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder