Patates Çanağında Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ortaları için;
- 5-6 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 dal maydanoz. (süsleme olarak)
Patates Çanağında Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup, derince bir kap içerisinde rendeliyoruz.
- Havucun dış yüzeyini tıraşlayıp, aynı kap içerisine rendeliyoruz.
- İçine yumurta, un, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip hafifçe karıştırıyoruz.
- Yanmaz yapışmaz bir tava içerisine sıvı yağı ekleyip tavanın ısınmasını bekliyoruz.
- Isınan tavaya patatesli havuçlu harcımızdan porsiyonlar halinde parça parça koyup ortalarını bir kaşık yardımıyla yumurtanın rahatlıkla sığabileceği oyuklar oluşturuyoruz.
- Daha sonra tavanın üzerini bir kapakla kapatıp kısık ateşte alt taraflarının pişip kızarmasını sağlıyoruz.
- Altları pişen patatesli yuvayı bir spatula yardımıyla tersini, dağılmasına mahal vermeden dikkatli bir şekilde çeviriyoruz.
- Tam orta kısmına yumurtalarımızı taşmayacak şekilde kırıyoruz. Ortasına 1 yumurta çok büyük geldiğinden yumurtanın sığabilmesi adına ben akından biraz alıp, hepsini koymadım.
- Dilerseniz şık durması için yumurtaların üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
- Yine bir kapakla üzerini örtüp, yumurtaların tamamen pişmesini sağlıyoruz.
- Tamamen piştiğinde bir servis tabağına alıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servise sıcak vaziyette sunabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder