2 Aralık 2023 Cumartesi

Patates Çanağında Yumurta Tarifi

 

Patates Çanağında Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz

Kızartmak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ortaları için;

  • 5-6 adet yumurta

Üzeri için;

  • 1 dal maydanoz. (süsleme olarak)

    Patates Çanağında Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup, derince bir kap içerisinde rendeliyoruz.
  • Havucun dış yüzeyini tıraşlayıp, aynı kap içerisine rendeliyoruz.
  • İçine yumurta, un, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip hafifçe karıştırıyoruz.
  • Yanmaz yapışmaz bir tava içerisine sıvı yağı ekleyip tavanın ısınmasını bekliyoruz.
  • Isınan tavaya patatesli havuçlu harcımızdan porsiyonlar halinde parça parça koyup ortalarını bir kaşık yardımıyla yumurtanın rahatlıkla sığabileceği oyuklar oluşturuyoruz.
  • Daha sonra tavanın üzerini bir kapakla kapatıp kısık ateşte alt taraflarının pişip kızarmasını sağlıyoruz.
  • Altları pişen patatesli yuvayı bir spatula yardımıyla tersini, dağılmasına mahal vermeden dikkatli bir şekilde çeviriyoruz.
  • Tam orta kısmına yumurtalarımızı taşmayacak şekilde kırıyoruz. Ortasına 1 yumurta çok büyük geldiğinden yumurtanın sığabilmesi adına ben akından biraz alıp, hepsini koymadım.
  • Dilerseniz şık durması için yumurtaların üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Yine bir kapakla üzerini örtüp, yumurtaların tamamen pişmesini sağlıyoruz.
  • Tamamen piştiğinde bir servis tabağına alıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servise sıcak vaziyette sunabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir tarif. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder