Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi

 

Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • Yarım su bardağı rendelenmiş tulum peyniri (tercihen çok kolay erimeyen bir peynir kullanın aksi takdirde pişerken dağılacaktır.)
  • Yarım su bardağı galeta unu + bulamak için de bir miktar galeta unu gerekmektedir.
  • 1 yumurta
  • Çeyrek su bardağı maydanoz

    Patlıcanlı Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırınlıyoruz. (közlenmiş hali yaklaşık 550 grama denk gelmektedir. Hazır köz patlıcan da kullanabilirsiniz. ).
  • Közlediğimiz patlıcanları eziyoruz ve suyunu süzerek soğumasını bekliyoruz.
  • Yumurtamızı ayrı bir kaseye kırıp hafif çırpıyoruz.
  • Patlıcanlarımızın üzerine, yumurta, peynir, galeta unu ve maydanozu (dereotu gibi farklı yeşilliklerle de zenginleştirebilirsiniz. ) ilave ediyoruz.
  • Tuz, karabiber, pulbiberi göz kararı ilave ederek harcımızı yoğuruyoruz.
  • Harcımızdan küçük parçalar alarak top haline getiriyoruz ve galeta ununa buluyoruz.
  • 180 derece fırında 15-20 dakika fanlı ayarda, 3-5 dakika kadar ise köz ayarında pişiriyoruz. 

Yorumlar