Profiterol Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 200 ml sıvı krema
Ganajı için;
- 100 ml sıvı krema
- 50 gr bitter çikolata
- 50 gr sütlü çikolata
Profiterol Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Profiterol hamuru için uygun bir tencereye tereyağı ve suyu alarak ocağı açalım.
- Tereyağı tamamen eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirelim.
- Ardından ocağı kapatalım ve soğuduktan sonra içerisine yumurtanın bir tanesini ekleyelim.
- Tahta kaşıkla yumurtayı harca iyice yedirelim. Diğer yumurtaları da bu şekilde tek tek ekleyerek hamura yedirelim.
- Pişirme kağıdı ortasına kapak yardımı ile çember çizelim ve pişirme kağıdını ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirelim.
- Çizdiğimiz çemberi referans alarak sıkma torbasına aldığımız hamuru sıkalım.
- Sıktığımız profiterollerin uçlarını çok az su ile düzeltelim ve önceden ısıttığımız 180 °C fırında 40 dakika pişirelim.
- Ardından profiterolleri ortadan iki keselim ve taban kısmını servis tabağına yerleştirelim.
- Krem şantiyi soğuk sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpalım.
- Sıkma torbasına doldurduğumuz krem şantimizi profiterollerin arasına sıkalım.
- Diğer parçaları da üzerlerine kapatalım.
- Üzeri için sos tavasına aldığımız sıvı kremayı kaynamasına izin vermeyecek şekilde ısıtalım.
- Ardından altını kapatalım. İçerisine çikolata ekleyerek karıştıralım ve erimesini sağlayalım.
- Hazırladığımız ganajı da profiterollerimizin üzerine gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder