Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi (150 g)

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz
  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su

    Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabağımızı soyup, küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine şeker, su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve ocakta yumuşayıncaya kadar  yaklaşık 50 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra robottan geçiriyoruz.
  • Muhallebi için; tereyağı hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
  • Ardından ocağa alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız.
  • Daha sonra koyulaşıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı ekliyoruz.
  • Yağ eriyene kadar tekrar karıştırıyoruz.
  • Bisküvimizi robottan geçiriyoruz.
  • Kuplarımızın tabanına bir yemek kaşığı bisküviden koyup, muhallebimizi bölüştürüyoruz.
  • Muhallebimiz soğuduktan, sonra üzerine pasta sıkma torbasıyla kabağı sıkıyoruz.
  • Tatlımızı oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  • Sonra, arzuya göre tahin ve cevizle servis yapıyoruz.

Yorumlar