Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kabak ve Patates Mücveri Tarifi

 

Kabak ve Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 5 adet yumurta
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı un
  • İsteğe göre 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

    Kabak ve Patates Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri rendeleyip üzerini geçecek şekilde kaynar su koyuyoruz. 15 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve malzemeleri son karışım haline getirene kadar suyun içerisinde bekletiyoruz.
  • Kabakları rendeliyoruz ve diğer malzemeleri hazırlarken suyunu akıtması için bir süzgeç üstüne koyuyoruz.
  • Taze soğan, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Kaşar da ilave edeceksek onları da rendeleyip hazırlıyoruz.
  • Katı gıdaların hazırlığı bittiğinde derin bir kap içerisine yumurtalarımızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Yumurta içerisine kabakların suyunu sıkıp ekliyoruz. Ardından patateslerin suyunu süzüp ekliyoruz karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra yeşillikleri, kaşarı ve baharatlarla tuzu ekliyoruz.
  • Tüm malzemeler iyice karışınca kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Çok katı olmayan akışkan bir kıvam elde ediyoruz.
  • Hazırlanan malzemelerimizi ister tavada hafif yağ ile birer kaşık dökerek pişirebiliriz. İstersek fırında kek gibi pişirebiliriz.
  • Tavada yapacaksak öncelikle tavayı ve yağı kızdırıyoruz ama sonra altını kısıp kısık ateşte pişiriyoruz. Yoksa içi çiğ kalır.
  • Fırında pişireceksek tepsiyi yağlayıp malzemeleri ilave ediyoruz. Üzerine isteğe göre çörek otu ve susam serpip, önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yarım saat altlı üstlü içinin pişmesini sağlıyoruz.
  • Yarım saat sonra 200 dereceye getirip yarım saat de bu şekilde kontrollü pişiriyoruz. Arada bıçak ya da çatal batırıp içini kontrol edebiliriz.
  • Mümkünse fırını kapattıktan sonra fırının kapağını açıp çok sıcak kısmını 2-3 dk havalandırıyoruz fırın içi ılıyınca mücverimizi yarım saat de fırın içerisinde dinlenmeye bırakıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?