27 Ocak 2024 Cumartesi

Kabak ve Patates Mücveri Tarifi

 

Kabak ve Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 5 adet yumurta
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı un
  • İsteğe göre 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

    Kabak ve Patates Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri rendeleyip üzerini geçecek şekilde kaynar su koyuyoruz. 15 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve malzemeleri son karışım haline getirene kadar suyun içerisinde bekletiyoruz.
  • Kabakları rendeliyoruz ve diğer malzemeleri hazırlarken suyunu akıtması için bir süzgeç üstüne koyuyoruz.
  • Taze soğan, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Kaşar da ilave edeceksek onları da rendeleyip hazırlıyoruz.
  • Katı gıdaların hazırlığı bittiğinde derin bir kap içerisine yumurtalarımızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Yumurta içerisine kabakların suyunu sıkıp ekliyoruz. Ardından patateslerin suyunu süzüp ekliyoruz karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra yeşillikleri, kaşarı ve baharatlarla tuzu ekliyoruz.
  • Tüm malzemeler iyice karışınca kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Çok katı olmayan akışkan bir kıvam elde ediyoruz.
  • Hazırlanan malzemelerimizi ister tavada hafif yağ ile birer kaşık dökerek pişirebiliriz. İstersek fırında kek gibi pişirebiliriz.
  • Tavada yapacaksak öncelikle tavayı ve yağı kızdırıyoruz ama sonra altını kısıp kısık ateşte pişiriyoruz. Yoksa içi çiğ kalır.
  • Fırında pişireceksek tepsiyi yağlayıp malzemeleri ilave ediyoruz. Üzerine isteğe göre çörek otu ve susam serpip, önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yarım saat altlı üstlü içinin pişmesini sağlıyoruz.
  • Yarım saat sonra 200 dereceye getirip yarım saat de bu şekilde kontrollü pişiriyoruz. Arada bıçak ya da çatal batırıp içini kontrol edebiliriz.
  • Mümkünse fırını kapattıktan sonra fırının kapağını açıp çok sıcak kısmını 2-3 dk havalandırıyoruz fırın içi ılıyınca mücverimizi yarım saat de fırın içerisinde dinlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder