27 Ocak 2024 Cumartesi

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi

 

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber

    Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ister ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda alalım, sarımsakları rendeleyip karıştıralım tavukları da ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder