Ana içeriğe atla
Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi
 
 
Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 2-3 diş sarımsak
 - 1 yumurta
 - 1 şişe maden suyu
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - Tuz
 - Karabiber
Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Tavuk göğsünü ister ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
 - Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda alalım, sarımsakları rendeleyip karıştıralım tavukları da ekleyip tekrar karıştıralım.
 - Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
 - Buzdolabından çıkardığımız tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder