Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı tavuk but
 - 2 adet patates
 - 1 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz
 - 5-6 tane karabiber
 - 1 fiske pul biber
 - 2 dilim limon
 - 700 ml sıcak su
 - 1 kaç dal maydanoz
 
Terbiyesi için
- Yarım limonun suyu
 - 1 silme yemek kaşığı nişasta veya un (Ben nişasta ekledim)
Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Sebzeleri doğrayalım hazır edelim. Tavuk butlarını yıkayıp derisini çıkarıp atalım, butları küçük parçaya bölelim.
 - Tavaya sıvı yağı ekleyelim ısınınca tavuk butlarını arkalı önlü hafif mühürleyelim böylece yemeğimiz daha lezzetli olur.
 - Doğradığımız soğanı, havucu, sarımsağı içine alalım soğanlar diriliğini kaybedince patatesleri ve baharatları, limon dilimlerini, tuzunu ekleyip 5 dakika da böyle kavuralım sonra suyunu ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
 - Limonun suyunu ve nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile kıvam aldıralım ve yemeğin suyun dan 2 yemek kaşığı su ilave ederek ılıklaştırıp pişen tavuk yemeğine karıştıralım.
 - Sebzeler ve tavuk yumuşayınca ocaktan alalım. Üzerine maydanoz serpelim yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder