Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi

 

Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un ( su bardağım 200 ml)

    Yumuşacık Lavaş Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu, sütü, kuru mayayı ve şekeri iyice karıştırıp 5 dakika bekleyin.
  • Maya eriyince zeytinyağını, tuzunu ekleyin.
  • Unuda yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
  • Elinizi hafif yağlayıp 11 beze yapın.
  • Tezgahı hafif unlayıp bezeyi açın.
  • Tavayı orta ateşe ısıtın.
  • Lavaşları orta ateşte çevirip ( fazla bekletmeden) pişirin.
  • Hemen mutfak beze sarın.
  • Sonra lavaşları beze sarıp mutfak poşete koyun ( öylece yumuşak olur).

Yorumlar