3 Şubat 2024 Cumartesi

Antrikot Steak Tarifi

 

Antrikot Steak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük veya 4 küçük parça antrikot
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Tereyağ
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • Zeytinyağ 

    Antrikot Steak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki etlerimizi zeytinyağ ,tuz ve karabiberle güzelce ovarak marine ediyoruz.
  • Bu esnada döküm tavayı yüksek ateşte ısıtıyoruz.
  • Halka halka doğranmış soğanlarımızı ve mantarlarımızı hazırlıyoruz.
  • Sarımsakları soyuyoruz.
  • Isıtılmış döküm tavaya etleri koyarak 1,5 dakika pişiriyoruz.
  • Daha sonra arka yüzünü çevirmeden yan çevirip 1,5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra etlerin arka yüzünü çevirip tavanın kullanılmamış tarafına gekecek şekilde 1,5 dakika olacak şekilde yine yan çevirerek pişiriyoruz.
  • Böylelikle toplamda 6 dakika pişmiş oluyor. ( orta pişmiş için gerekli süredir, iyi pişmiş olması için her harekette 2 dakika toplamda 8 dakika pişiriniz).
  • Başka bir tavada erittiğimiz tereyağın içine taze kekiği ve sarımsağı ekleyip etleri içine atıyoruz.
  • Kaşık yardımıyla tereyağ banyosu yaptırıyoruz.
  • Bu esnada döküm tavaya da mantarları ve soğanları koyarak arkalı önlü soteliyoruz.
  • Tereyağda 3-4 dakika pişirdikten sonra etlerimizi mantarlarımızı ve soğanlarımızı alıp tabaklara servis edebiliriz.
  • Kalan tereyağ kekik ve sarımsağı da sos olarak üzerlerine döktükten sonra yemeğimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder