Antrikot Steak Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük veya 4 küçük parça antrikot
- 200 gram mantar
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Taze kekik
- Tereyağ
- Kaya tuzu
- Tane karabiber
- Zeytinyağ
Antrikot Steak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki etlerimizi zeytinyağ ,tuz ve karabiberle güzelce ovarak marine ediyoruz.
- Bu esnada döküm tavayı yüksek ateşte ısıtıyoruz.
- Halka halka doğranmış soğanlarımızı ve mantarlarımızı hazırlıyoruz.
- Sarımsakları soyuyoruz.
- Isıtılmış döküm tavaya etleri koyarak 1,5 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra arka yüzünü çevirmeden yan çevirip 1,5 dakika daha pişiriyoruz.
- Sonra etlerin arka yüzünü çevirip tavanın kullanılmamış tarafına gekecek şekilde 1,5 dakika olacak şekilde yine yan çevirerek pişiriyoruz.
- Böylelikle toplamda 6 dakika pişmiş oluyor. ( orta pişmiş için gerekli süredir, iyi pişmiş olması için her harekette 2 dakika toplamda 8 dakika pişiriniz).
- Başka bir tavada erittiğimiz tereyağın içine taze kekiği ve sarımsağı ekleyip etleri içine atıyoruz.
- Kaşık yardımıyla tereyağ banyosu yaptırıyoruz.
- Bu esnada döküm tavaya da mantarları ve soğanları koyarak arkalı önlü soteliyoruz.
- Tereyağda 3-4 dakika pişirdikten sonra etlerimizi mantarlarımızı ve soğanlarımızı alıp tabaklara servis edebiliriz.
- Kalan tereyağ kekik ve sarımsağı da sos olarak üzerlerine döktükten sonra yemeğimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder