1 Şubat 2024 Perşembe

Peynirli Açma Tarifi

 

Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı hamura (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı

İç malzemesi

  • Kaşar peynir
  • Helix peynir

    Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için süt, su, şeker ve mayayı karıştıralım.
  • Tereyağı hariç diğer malzemeleri ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip tekrar yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur olana kadar.
  • Üzeri kapatıp, iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalan hamurdan 12 beze yapalım.
  • Bezeleri sıvı yağla yağlayıp bir tepsiye dizip, üzeri kapalı 10 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Baş tarafına kaşar veya helix peynir dizip, rulo şeklinde sarıp iyice uzatıp açma şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dk tepsi mayası yapalım.
  • Daha sonra yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt ekleyip karıştırıp açmaların üzerine sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder