Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (125 gr)
Kreması için;
- 1 paket pastacı kreması
- Kırmızı gıda boyası
Kalp Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalp pastanın keki için öncelikle yumurta aklarını ve tuzu karıştırma kabına alalım. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Son olarak çırptığımız yumurta aklarını ekleyerek spatula ile nazikçe karıştıralım.
- Hazır olan kek harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarında fırın kabına boşaltalım.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan kare olacak şekilde 4 eşit parçaya keselim.
- Parçalardan 2 tanesini daire şeklinde keselim ve ortadan ikiye bölelim.
- Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
- Arkasında yazan tarife göre hazırladığımız pastacı kremasının yarısı ile keklerimizin üzerini kaplayalım.
- Ardından kalan kekleri tekrar kalp şeklinde yerleştirelim.
- Kalan pastacı kremasına kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım ve pastamızın dışını kaplayalım.
- Üzerini minik kalpli şekerlemelerde süslediğimiz kalp pastamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder