13 Şubat 2024 Salı

Kalp Pasta Tarifi

 

Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (125 gr)

Kreması için;

  • 1 paket pastacı kreması
  • Kırmızı gıda boyası

    Kalp Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalp pastanın keki için öncelikle yumurta aklarını ve tuzu karıştırma kabına alalım. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak çırptığımız yumurta aklarını ekleyerek spatula ile nazikçe karıştıralım.
  • Hazır olan kek harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarında fırın kabına boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan kare olacak şekilde 4 eşit parçaya keselim.
  • Parçalardan 2 tanesini daire şeklinde keselim ve ortadan ikiye bölelim.
  • Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
  • Arkasında yazan tarife göre hazırladığımız pastacı kremasının yarısı ile keklerimizin üzerini kaplayalım.
  • Ardından kalan kekleri tekrar kalp şeklinde yerleştirelim.
  • Kalan pastacı kremasına kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım ve pastamızın dışını kaplayalım.
  • Üzerini minik kalpli şekerlemelerde süslediğimiz kalp pastamız hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder