13 Şubat 2024 Salı

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi

 

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü veya 4 adet kemiksiz tavuk budu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ

Sos:

  • 3 yemek kaşığı oyster sos (Olmasa da olur)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2.5 yemek kaşığı ketçap

    Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu tuz ve karabiber ile ovala.
  • Bir tavaya yağ alalım ve ısıtalım.
  • Tavukları arkalı önlü pişirelim.
  • Kenara alalım.
  • Bir kasede sos için tüm malzemeleri çırpalım.
  • Tavaya tereyağı alalım ve sosu dökelim, 1 dakika pişirelim.
  • Tavukları kesip ekleyelim ve 2-3 dakika pişirelim.
  • Servis ederken susam dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder