21 Şubat 2024 Çarşamba

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi

 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Yarım çay bardağı tel veya arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı sıcak su

    Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yağ ve unu bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine salça ve rende sarımsağı ekleyip karıştıralım.
  • Salça da bir dk kadar kavrulsun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip iyice çırpıcıyla karıştıralım.
  • Üzerine tekrar 6 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.
  • Kaynara çıkınca şehriyesini tuzunu nanesini ekleyip karıştıralım.
  • Şehriye için 5 dk kadar kaynatıp şehriye açılınca ocağımızı kapatalım.
  • Tuzuna bakalım.
  • Çorbamız servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder