Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- Yarım çay bardağı tel veya arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı ılık su
- 6 su bardağı sıcak su
Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağ ve unu bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
- Üzerine salça ve rende sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Salça da bir dk kadar kavrulsun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip iyice çırpıcıyla karıştıralım.
- Üzerine tekrar 6 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.
- Kaynara çıkınca şehriyesini tuzunu nanesini ekleyip karıştıralım.
- Şehriye için 5 dk kadar kaynatıp şehriye açılınca ocağımızı kapatalım.
- Tuzuna bakalım.
- Çorbamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder