Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kemikli tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 10-12 adet mantar
- 2 adet domates yada domates sosu
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya yağları ilave edin, ısınınca iri doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurun.
- Üzerine iri doğranmış soğanları ekleyip kavurun ,salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun .
- Üzerine iri doğranmış mantarları ekleyip karıştırın ,domates sosunu ilave edip hafif kavurun.
- Üzerine baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyunu ilave edin .Üzerini geçecek kadar su olmalı.
- Daha sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder