19 Şubat 2024 Pazartesi

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kemikli tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10-12 adet mantar
  • 2 adet domates yada domates sosu
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

    Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya yağları ilave edin, ısınınca iri doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurun.
  • Üzerine iri doğranmış soğanları ekleyip kavurun ,salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun .
  • Üzerine iri doğranmış mantarları ekleyip karıştırın ,domates sosunu ilave edip hafif kavurun.
  • Üzerine baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyunu ilave edin .Üzerini geçecek kadar su olmalı.
  • Daha sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder