Uskumru Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr uskumru fileto
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Sıvı yağ (balıkları pişirmek için)
Baharat karışımı;
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Baharatlı yağ;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Servis aşamasında;
- 2 adet lavaş ekmeği
- Marul
- Roka
Uskumru Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı biberlerimizin içerisini çıkartalım ve doğrayalım.
- Soğanında kabuklarını soyalım ve julyen şeklinde doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım. Üzerine kırmızı biber ve soğanları ekleyerek soteleyelim.
- Diriliğini kaybetmeye başlayan sebzelerimize soya sosu ve nar ekşisi ekleyelim.
- 1-2 dakika daha karıştırarak soteleyelim ve ocaktan alalım.
- Ardından buzu çözülmüş uskumru filetoları sıvı yağ eklediğimiz tavaya alarak arkalı önlü güzelce kızartalım. Dilerseniz tavukları mangalda da pişirebilirsiniz.
- Balıklarımız piştikten sonra baharat karışımımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye karabiber, toz kırmızı biber, kekik, sumak, pul biber ve tuzu alarak karıştıralım.
- Dürümlerimizi hazırlamak için lavaş ekmeğine kızarttığımız balıkları yerleştirelim ve çatalla parçalara ayıralım. Bu aşamada balıklarda kılçık kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.
- Daha sonra balıkların üzerine hazırladığımız baharat karışımından serpelim ve doğranmış marul ve roka yapraklarından yerleştirelim.
- Son olarak sotelediğimiz biber ve soğanı da koyalım ve dürümümüzü sıkıca saralım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Dürümlerimizin üzerine süreceğimiz baharatlı yağ için kaseye zeytinyağını alalım.
- Üzerine soya sosu, toz kırmızı biber, sumak ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
- Dürümlerimizi tavaya alalım ve hazırladığımız baharatlı yağı her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Daha sonra ocağı açıp dürümlerimizi yakmadan birkaç dakika çevire çevire kızartalım.
- Her yeri nar gibi kızaran dışı çıtır çıtır uskumru dürümleri ocaktan alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder