19 Şubat 2024 Pazartesi

Uskumru Dürüm Tarifi

 

Uskumru Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr uskumru fileto
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvı yağ (balıkları pişirmek için)

Baharat karışımı;

  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Baharatlı yağ;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Servis aşamasında;

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • Marul
  • Roka

    Uskumru Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı biberlerimizin içerisini çıkartalım ve doğrayalım.
  • Soğanında kabuklarını soyalım ve julyen şeklinde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım. Üzerine kırmızı biber ve soğanları ekleyerek soteleyelim.
  • Diriliğini kaybetmeye başlayan sebzelerimize soya sosu ve nar ekşisi ekleyelim.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Ardından buzu çözülmüş uskumru filetoları sıvı yağ eklediğimiz tavaya alarak arkalı önlü güzelce kızartalım. Dilerseniz tavukları mangalda da pişirebilirsiniz.
  • Balıklarımız piştikten sonra baharat karışımımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye karabiber, toz kırmızı biber, kekik, sumak, pul biber ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Dürümlerimizi hazırlamak için lavaş ekmeğine kızarttığımız balıkları yerleştirelim ve çatalla parçalara ayıralım. Bu aşamada balıklarda kılçık kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Daha sonra balıkların üzerine hazırladığımız baharat karışımından serpelim ve doğranmış marul ve roka yapraklarından yerleştirelim.
  •  Son olarak sotelediğimiz biber ve soğanı da koyalım ve dürümümüzü sıkıca saralım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Dürümlerimizin üzerine süreceğimiz baharatlı yağ için kaseye zeytinyağını alalım.
  • Üzerine soya sosu, toz kırmızı biber, sumak ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Dürümlerimizi tavaya alalım ve hazırladığımız baharatlı yağı her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Daha sonra ocağı açıp dürümlerimizi yakmadan birkaç dakika çevire çevire kızartalım.
  • Her yeri nar gibi kızaran dışı çıtır çıtır uskumru dürümleri ocaktan alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder