Tahinli Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 1 su bardağı rendelenmiş domates (Ben kışlık konserveden kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı su
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 adet konservelik kapya biber (İnce doğranmış)
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tahinli Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağı alalım.
- Üzerine domates sosunu ekleyip hafif kavuralım.
- Barbunyaları ekleyip 3-4 su bardağı su ile pişirelim. Suyu kalmayana kadar pişsin.
- Yumuşayan barbunyaların üzerine turşu, kapya biber, dereotu, maydanoz ekleyelim.
- Sos malzemelerini karıştırıp hazırladığımız salataya dökelim.
- Üzerine ceviz serpip (şart değil) servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder