17 Şubat 2024 Cumartesi

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
  2. Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
  3. Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
  6. Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
  7. Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
  8. Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
  9. En son maydanozu ekleyip karıştırın.
  10. Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
  11. Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder