Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 5 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydonoz
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
- Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
- Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
- Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
- Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
- En son maydanozu ekleyip karıştırın.
- Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
- Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder