14 Mart 2024 Perşembe

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi

 

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yaprak baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Muhallebi için

  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (Yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin 

    Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
  • Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
  • Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
  • Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
  • Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder