14 Mart 2024 Perşembe

Kereviz Yemeği Tarifi

 

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz mümkünse kellesi büyük olsun
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Su

Terbiye için

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz soyulur ve kare şeklinde kesilir.
  • Yapraklar temizlenir.
  • O da doğranır ve üzerine geçicek kadar su ile haşlanır. Acı suyu çıksın diye bu işlem yapılır.
  • Diğer tarafta soğan doğranır.
  • Zeytinyağı ile kavrulur.
  • Üzerine salçalar eklenir.
  • Yaklaşık üç su bardağı kadar su eklenir ki soğan pişsin özleşsin.
  • Soğan pisince haşlanan kereviz ilave edilir.
  • Bir iki fokurdayadursun siz un ile limonu çırpın yemeğe eklenir buda hem eksilik veriyor hemde kıvam 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder