Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kereviz mümkünse kellesi büyük olsun
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Su
Terbiye için
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kereviz soyulur ve kare şeklinde kesilir.
- Yapraklar temizlenir.
- O da doğranır ve üzerine geçicek kadar su ile haşlanır. Acı suyu çıksın diye bu işlem yapılır.
- Diğer tarafta soğan doğranır.
- Zeytinyağı ile kavrulur.
- Üzerine salçalar eklenir.
- Yaklaşık üç su bardağı kadar su eklenir ki soğan pişsin özleşsin.
- Soğan pisince haşlanan kereviz ilave edilir.
- Bir iki fokurdayadursun siz un ile limonu çırpın yemeğe eklenir buda hem eksilik veriyor hemde kıvam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder