14 Mart 2024 Perşembe

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi

 

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ciğer
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon

– piyaz için

  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 7-8 dal maydanoz

    Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaklaşık 1 kg kadar tavuk ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  • Çok küçük boyutta olmasın hepsi aynı eşit olsun. Beyaz kısımları var onları keserek alın. Bu arada ciğeriniz ne kadar taze olursa kavurmanız o kadar lezzetli olacaktır.
  • Doğradıktan sonra su dolu bir kabin içerisine alalım. Yaklaşık 5 dk kadar bu suyun içerisinde bırakalım kanını içerisine salsın.
  • Daha sonra yıkayıp süzgece alalım suyu süzülsün.
  • Geniş yayvan bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyelim ve 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve ufak ufak doğranmış sarımsağı koyup pembelesene dek kavuralım.
  • Bu tarif için özellikle yayvan ve yanmaz yapışmaz tava tercih edin.
  • Kavrulan soğanların üzerine suyu süzülmüş ciğeri ekleyelim ocağın altını yüksek ayar açalım.
  • Hafifçe ezmeden ara ara karıştıralım.
  • Kendi suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine 2 – 3 adet sivri biber ekleyelim ve orta ateşe alıp ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra üzerine pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyelim.
  • Ocaktan almadan son olarak kimyonu dökelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
  • Yanına söğüş yapıp servise hazır edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder