Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 dilim limon
Diğer malzemeler;
- 250 gr kadayıf
- 75 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay bardağı ceviz
Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kadayıfları geniş bir kaseye alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirerek elimizle harmanlayalım.
- Kahve fincanlarımıza hazırladığımız kadayıftan bir parça yerleştirelim ve bastıralım.
- Üzerine ceviz koyalım ve tekrar kadayıf yerleştirelim. Dağılmaması için sıkıca bastıralım.
- Fincanı ters çevirip kadayıfı çıkartalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
- Tüm kadayıflara aynı işlemi uygulayıp yerleştirdikten sonra hazneyi yerine yerleştirelim.
- Kadayıflarımızı 180 °C’de 25 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda çıtır çıtır kızaran kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
- Şerbetini çekene kadar tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini çeken fincan kadayıf tatlımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder