17 Mart 2024 Pazar

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi

 

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 dilim limon

Diğer malzemeler;

  • 250 gr kadayıf
  • 75 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz

    Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kadayıfları geniş bir kaseye alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirerek elimizle harmanlayalım.
  • Kahve fincanlarımıza hazırladığımız kadayıftan bir parça yerleştirelim ve bastıralım.
  • Üzerine ceviz koyalım ve tekrar kadayıf yerleştirelim. Dağılmaması için sıkıca bastıralım.
  • Fincanı ters çevirip kadayıfı çıkartalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tüm kadayıflara aynı işlemi uygulayıp yerleştirdikten sonra hazneyi yerine yerleştirelim.
  • Kadayıflarımızı 180 °C’de 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda çıtır çıtır kızaran kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Şerbetini çekene kadar tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini çeken fincan kadayıf tatlımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder