Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet kuzu gerdan
- 2 tane kapya biber
- 2 adet patlıcan
- 4 -5 adet köy biberi
- 5-6 tane minik baby patates
- 7- 8 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?
- İki yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize alalım. Ben döküm tava kullandım varsa mühürleme işleminizi döküm tavada yapın.
- Yağ ve tencere kızınca gerdanları tavaya dizdim ve her iki yüzünü mühürledim. 3 er dakika.
- Baby patatesleri güzelce yıkadım kabuğuyla attım mühürlenen etin üzerine patlıcanı biraz iri doğrayın pişme esnasında ezilmesin.
- Patlıcanı ilave ettim.
- Kapya biberleri ,arpacık soğanı ,sarımsakları ,köy biberlerini de ilave edip güzelce karıştırdım biraz soteledim
- Bir yemek kaşığı tatlı biber salçamızı da ilave ettim tuz ve baharatları da ilave ettim.
- Sonrasında fırında pişirme yapacağımız tepsimize pişirme kağıdını serdim.
- Üzerine sebzeli gerdan yemeğimizi döktüm.
- Bir kaşık tereyağını minik minik yemeğin üzerine ilave ettim.
- Bir çay bardağı kaynar suyumuzu da ilave ettim.
- Islatılmış pişirme kağıdıyla üzerini kaplayıp 180 derecede alt üst ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika üzeri kapalı pişirdim.
- Son on dakikada üzerini açarak kızarmasını sağladım. Yani fırında tutma süremiz 1 saat 30 dakika. Yemeğimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder