14 Mart 2024 Perşembe

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi

 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuzu gerdan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 adet patlıcan
  • 4 -5 adet köy biberi
  • 5-6 tane minik baby patates
  • 7- 8 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İki yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize alalım. Ben döküm tava kullandım varsa mühürleme işleminizi döküm tavada yapın.
  • Yağ ve tencere kızınca gerdanları tavaya dizdim ve her iki yüzünü mühürledim. 3 er dakika.
  • Baby patatesleri güzelce yıkadım kabuğuyla attım mühürlenen etin üzerine patlıcanı biraz iri doğrayın pişme esnasında ezilmesin.
  • Patlıcanı ilave ettim.
  • Kapya biberleri ,arpacık soğanı ,sarımsakları ,köy biberlerini de ilave edip güzelce karıştırdım biraz soteledim
  • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçamızı da ilave ettim tuz ve baharatları da ilave ettim.
  • Sonrasında fırında pişirme yapacağımız tepsimize pişirme kağıdını serdim.
  • Üzerine sebzeli gerdan yemeğimizi döktüm.
  • Bir kaşık tereyağını minik minik yemeğin üzerine ilave ettim.
  • Bir çay bardağı kaynar suyumuzu da ilave ettim.
  • Islatılmış pişirme kağıdıyla üzerini kaplayıp 180 derecede alt üst ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika üzeri kapalı pişirdim.
  • Son on dakikada üzerini açarak kızarmasını sağladım. Yani fırında tutma süremiz 1 saat 30 dakika. Yemeğimiz hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder