Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta büyüklükte patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Çay kaşığı silme karabir, kırmızı toz biber
- Tuz
- 20 tane küp küp doğranmış kaşar
Bulamak için:
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı ekmek içi yada galeta unu (ben ekmek içi kullandım)
Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, küp küp doğrayıp, haşlamaya bırakalım bir kaba tuz hariç nişasta, un ve diğerlerini ekleyip iyice harmanlayalım.
- Pişen patatesleri patates eziciyle yada çatalla iyice ezelim, soğuduktan sonra hazırladığımız harcı ekleyelim, elimizle yada kaşıkla iyice karıştıralım tuzunu ekleyelim.
- Elimizi hafif ıslayalım harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alalım içini parmağımızla ovalım 1 tane küp kaşar koyalım, kapatalım yuvarlayalım hepsini bu şekilde yapalım.
- İlk olarak yumurtaya bulayalım sonra ekmek içi yada galeta ununa bulayalım kızgın yağda kontrollü bir şekilde kızartalım.
- Hepsi bittikten sonra servise hazır istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder