13 Nisan 2024 Cumartesi

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi

 

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta büyüklükte patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Çay kaşığı silme karabir, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 20 tane küp küp doğranmış kaşar

Bulamak için:

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ekmek içi yada galeta unu (ben ekmek içi kullandım)

    Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, küp küp doğrayıp, haşlamaya bırakalım bir kaba tuz hariç nişasta, un ve diğerlerini ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Pişen patatesleri patates eziciyle yada çatalla iyice ezelim, soğuduktan sonra hazırladığımız harcı ekleyelim, elimizle yada kaşıkla iyice karıştıralım tuzunu ekleyelim.
  • Elimizi hafif ıslayalım harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alalım içini parmağımızla ovalım 1 tane küp kaşar koyalım, kapatalım yuvarlayalım hepsini bu şekilde yapalım.
  • İlk olarak yumurtaya bulayalım sonra ekmek içi yada galeta ununa bulayalım kızgın yağda kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Hepsi bittikten sonra servise hazır istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder