11 Nisan 2024 Perşembe

Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi

 

Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elma harcı için;

  • 5 – 6 adet elma
  • 1 -1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzerine :

  • Pudra şekeri

    Kıtır Hamurlu Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce rendelenmiş elma ile toz şekerinin rengi değişince kadar pişirelim. 🍎🍎.
  • Ocaktan aldıktan sonra tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip soğuduktan sonra yumurta şeker ile karıştırıp un kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
  • Hamuru 3 parçaya bölüp 1 parçasını buzlukta 15 dakika kadar donması bekletelim.
  • Hamurun 2 parçasını yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye kenarlarını düzgün şekilde yayalım.
  • (elmalar tasmasını diye. ).
  • Elmaları kaşık ile güzelce bastırmadan yayalım.
  • Üzerine cevizleri eşit olarak yayalım.
  • Donmuş hamuru iri rende yaparak üzerini kapatalım.
  • Öncede ısıtılmış 180-200 fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Servis etmeden önce dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
  • Dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder