Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gr tereyağ
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 1 çay bardağı süt ( 140 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ince kırılmış ceviz
- 3-4 su bardağı un (520g )
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker (300 gr)
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez (140 ml) en son ilave edilecek
Üzeri için:
- Toz antep fıstığı
- Ceviz
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye serbet için su ve şekeri ekleyip kaynatın.
- Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Soğuduktan sonra pekmezi ekleyin ve karıştırın. Tatlı için tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Dikdörtgen borcama hamuru alın.
- Elinizle bastırarak hamuru eşit şekilde yayın.
- Hamurun üzerine çatal ile çizik atın.
- Ardından tatlıyı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğumuş olan şerbeti ilave edelim.
- Tatlıyı dinlendirip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder