11 Nisan 2024 Perşembe

Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 130 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay bardağı süt ( 140 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince kırılmış ceviz
  • 3-4 su bardağı un (520g )

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker (300 gr)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez (140 ml) en son ilave edilecek

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
  • Ceviz

    Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye serbet için su ve şekeri ekleyip kaynatın.
  • Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Soğuduktan sonra pekmezi ekleyin ve karıştırın. Tatlı için tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Dikdörtgen borcama hamuru alın.
  • Elinizle bastırarak hamuru eşit şekilde yayın.
  • Hamurun üzerine çatal ile çizik atın.
  • Ardından tatlıyı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğumuş olan şerbeti ilave edelim.
  • Tatlıyı dinlendirip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder