Kumlu Pasta Tarifi

 

Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 kaşık kakao

Krema malzemeleri;

  • 1 litre süt
  • 100 gram çikolata
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Yarım paket kakaolu bisküvi

    Kumlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yağladığımız borcama hazırladığımız kek karışımını dökelim, önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
  • Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Krema için çikolata hariç diğer bütün krema malzemelerini tencereye alalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim ve ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Keki fırından aldıktan sonra biraz ılımaya bırakalım, daha sonra 1 bardak sütle keki ıslatalım. Üstüne hazırladığımız kremayı güzelce yayalım.
  • Robottan geçirdiğimiz bisküvileri en üstüne serpiştirelim. Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. 

Yorumlar