4 Nisan 2024 Perşembe

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet büyük boy kuru soğan

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine dökülecek sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanların kabuklarını soyalım ve başını kesip, ortadan bir tarafını keselim daha sonra kaynayan suya ilave edelim soğanları.
  • Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar kaynasın yumuşayınca sudan çıkarıp, katlarını birbirinden ayıralım.
  • Dolmanın içini hazırlayalım pirinci yıkayalım, soğanı ve maydanozu ufak ufak doğrayalım baharatı kıymayı ve salçasını da ilave edip güzelce elimizle karıştıralım.
  • Soğanların içini doldurup, saralım üst katları büyük olacağı için ikiye bölüp, sarabilirsiniz tencereye dizelim.
  • Dolmalarımızı 1,5 bardak kaynar suya yarım yemek kaşığı salçayı tuzu ve baharatı ekleyip iyice karıştıralım ve dolmalarımızın üzerine dökelim.
  • Dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak ile kapatalım orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirelim arada kontrol edelim tabi.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis ettim inanılmaz lezzetli oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder