Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet büyük boy kuru soğan
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet doğranmış soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine dökülecek sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanların kabuklarını soyalım ve başını kesip, ortadan bir tarafını keselim daha sonra kaynayan suya ilave edelim soğanları.
- Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar kaynasın yumuşayınca sudan çıkarıp, katlarını birbirinden ayıralım.
- Dolmanın içini hazırlayalım pirinci yıkayalım, soğanı ve maydanozu ufak ufak doğrayalım baharatı kıymayı ve salçasını da ilave edip güzelce elimizle karıştıralım.
- Soğanların içini doldurup, saralım üst katları büyük olacağı için ikiye bölüp, sarabilirsiniz tencereye dizelim.
- Dolmalarımızı 1,5 bardak kaynar suya yarım yemek kaşığı salçayı tuzu ve baharatı ekleyip iyice karıştıralım ve dolmalarımızın üzerine dökelim.
- Dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak ile kapatalım orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirelim arada kontrol edelim tabi.
- Sarımsaklı yoğurtla servis ettim inanılmaz lezzetli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder