Fırında Soslu Sebzeli Tavuk (En Pratik İftar Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet tavuk baget
Tavukları haşlamak için;
- Bol su
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Garnitürleri için;
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1-2 adet yeşil sivri biber ya da çarliston biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1/3 çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı kadar soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri baharatı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk (En Pratik İftar Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve üzerine bir soğan ve 2 adet defne yaprağı da ekleyip 1o dakika kadar pişirelim. Tavuklar çok yumuşamasın.
- Pişen tavukları bir tabağa alalım ve soğuyunca derisini soyalım.
- Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kabın içine sos için gerekli malzemeleri alalım ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Ardından doğramış olduğumuz sebzelerimizi sosumuzun içine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Sosladığımız sebzeleri küçük bir borcama alalım. Ben küçük boy dikdörtgen borcam kullandım.
- Kalan sosumuzun içine haşlayıp derisini soyduğumuz tavuk bagetlerimizi bulayıp sebzelerimizin üzerine dizelim.
- Kalan sosu da kaşıkla bagetlerin üzerine dökelim.
- Hazırlamış olduğumuz yemeğimizin üzerine ıslatıp güzelce sıktığımız pişirme kağıdıyla kaplayalım.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırınımızda 30-35 dk üzeri kağıtlı bir şekilde pişirelim.
- Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5 dk kadar da o şekilde pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder