4 Nisan 2024 Perşembe

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk (En Pratik İftar Yemeği) Tarifi

 

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk (En Pratik İftar Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk baget

Tavukları haşlamak için;

  • Bol su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitürleri için;

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1-2 adet yeşil sivri biber ya da çarliston biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1/3 çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı kadar soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

    Fırında Soslu Sebzeli Tavuk (En Pratik İftar Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve üzerine bir soğan ve 2 adet defne yaprağı da ekleyip 1o dakika kadar pişirelim. Tavuklar çok yumuşamasın.
  • Pişen tavukları bir tabağa alalım ve soğuyunca derisini soyalım.
  • Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kabın içine sos için gerekli malzemeleri alalım ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Ardından doğramış olduğumuz sebzelerimizi sosumuzun içine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Sosladığımız sebzeleri küçük bir borcama alalım. Ben küçük boy dikdörtgen borcam kullandım.
  • Kalan sosumuzun içine haşlayıp derisini soyduğumuz tavuk bagetlerimizi bulayıp sebzelerimizin üzerine dizelim.
  • Kalan sosu da kaşıkla bagetlerin üzerine dökelim.
  • Hazırlamış olduğumuz yemeğimizin üzerine ıslatıp güzelce sıktığımız pişirme kağıdıyla kaplayalım.
  • Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırınımızda 30-35 dk üzeri kağıtlı bir şekilde pişirelim.
  • Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5 dk kadar da o şekilde pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder