13 Nisan 2024 Cumartesi

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağından az eksik tahin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağından az eksik şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz, baklavalık yufkamızı bir kat alıp her yerini yağlıyoruz, aynı işlemi 3 kat yapıp, en son kata 1-2 yemek kaşığı tahin sürüyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpip en son ceviz içi serpip rulo şeklinde sarıyoruz, iki parmak genişliğinde bıçak ile kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • En son kalan yağı üzerine sürüp tamamladıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpiştiriyoruz, çıtır çıtır çok lezzetli bir tarif 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder