Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağından az eksik tahin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağından az eksik şeker
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz, baklavalık yufkamızı bir kat alıp her yerini yağlıyoruz, aynı işlemi 3 kat yapıp, en son kata 1-2 yemek kaşığı tahin sürüyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpip en son ceviz içi serpip rulo şeklinde sarıyoruz, iki parmak genişliğinde bıçak ile kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- En son kalan yağı üzerine sürüp tamamladıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpiştiriyoruz, çıtır çıtır çok lezzetli bir tarif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder