Çıtır Tepsi Böreği Tarifi

 

Çıtır Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (30 adet )
  • 3 tane günlük yufka
  • Tel peynir
  • Kaşar peynir
  • 150 gram tereyağ

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı (100 ml ) sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 çay kaşığı tuz

    Çıtır Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimiz standart fırın tepsisi içindir.
  • Sosumuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Tereyağımızı eritiyoruz.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra 15 tane baklavalık yufkamızı tepsiye diziyoruz baklavalık yufka tam tepsi boyutunda olduğu için kesmemize gerek yok.
  • Tepsiye yufkalarımızı dizerken 2 yufka da bir eritmiş olduğumuz tereyağından aralarına sürüyoruz.
  • 15. Yufkadan sonra 1 buçuk tane günlük yufkamızı parçalar halinde sosa batırıp diziyoruz bu aşamada tel ve kaşar peynirimizi de yufkanın üzerine döşeyip geri kalan 1 buçuk tane günlük yufkamızı da parçalara ayırarak sosa batırıp peynirimizin üstünü kaptırıyoruz.
  • Kalan 15 tane baklavalık yufkayı 2 tane de bir tereyağlayarak aynı şekilde üstüne diziyoruz.
  • Eşit şekilde dilimledikten sonra artan sos olursa aralara dökebilirsiniz.
  • Üstünüde fırça yardımıyla tereyağından sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 45 dk kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir üstü ve altı kızardığında fırından alabilirsiniz.
  • Not:Bu ölçülerle kalınlığı ideal börek kalınlığında olmaktadır. 

Yorumlar