Çıtır Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka (30 adet )
- 3 tane günlük yufka
- Tel peynir
- Kaşar peynir
- 150 gram tereyağ
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 bardak süt
- Yarım su bardağı (100 ml ) sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 2 çay kaşığı tuz
Çıtır Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tarifimiz standart fırın tepsisi içindir.
- Sosumuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Tereyağımızı eritiyoruz.
- Tepsiyi yağladıktan sonra 15 tane baklavalık yufkamızı tepsiye diziyoruz baklavalık yufka tam tepsi boyutunda olduğu için kesmemize gerek yok.
- Tepsiye yufkalarımızı dizerken 2 yufka da bir eritmiş olduğumuz tereyağından aralarına sürüyoruz.
- 15. Yufkadan sonra 1 buçuk tane günlük yufkamızı parçalar halinde sosa batırıp diziyoruz bu aşamada tel ve kaşar peynirimizi de yufkanın üzerine döşeyip geri kalan 1 buçuk tane günlük yufkamızı da parçalara ayırarak sosa batırıp peynirimizin üstünü kaptırıyoruz.
- Kalan 15 tane baklavalık yufkayı 2 tane de bir tereyağlayarak aynı şekilde üstüne diziyoruz.
- Eşit şekilde dilimledikten sonra artan sos olursa aralara dökebilirsiniz.
- Üstünüde fırça yardımıyla tereyağından sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 45 dk kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir üstü ve altı kızardığında fırından alabilirsiniz.
Not:Bu ölçülerle kalınlığı ideal börek kalınlığında olmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder